Lezen for life: Wafels & Verhalen

Kom smullen van een heerlijke wafel voor Lezen for Life in bibliotheek Lochristi. Luister terwijl gezellig naar verhalen van professioneel vertelster Veerle Ernalsteen!

Wanneer
woensdag 12 december 2018

"Proberen onthouden en toch vergeten"

Markant Lochristi organiseert op woensdag 12 december om 20u in de Reinaertbibliotheek Koning Boudewijnlaan 6 te Lochristi: "Proberen onthouden en toch vergeten". Deze interessante spreekbeurt wordt gegeven door Michaël Portzky. Leden en hun partner, maar ook niet-leden zijn welkom.

Wanneer
woensdag 12 december 2018

Kerstverhalen

Samen met de Lootse bibliotheek nodigen we jou graag uit voor een gezellige en warme namiddag. Een medewerker van de bibliotheek leest enkele mooie kerstverhalen voor. Tussendoor kan je genieten van een lekker stukje kerstgebak en een kopje koffie of thee.

Wanneer
donderdag 13 december 2018

Rust in je huis, ruimte in je hoofd - Volzet

Blijf je maar opruimen? Kom je niet toe aan rust in je eigen huis en weet je niet hoe het aan te pakken? Wil je meer tijd om te doen wat je wil? En heb je overvolle kasten maar weet je niet hoe je afstand doet van je spullen? Deze workshop over ontspullen, opruimen en organiseren mét ruimte voor persoonlijk advies brengt soelaas. Een workshop over een leven van meer met minder. Je gaat naar ...

Wanneer
donderdag 13 december 2018

Winteravond met Brigitte Raskin: Prinsessen beleven geen sprookjes

De moeder van keizer Karel, Johanna van Castilië, ging de geschiedenis in als Johanna de Waanzinnige. Was ze echt gek, of kwam die diagnose vooral anderen goed uit? Margaretha van Oostenrijk, kinderloze weduwe op haar 25ste, wijdde zich in Mechelen aan het welzijn van haar neefje Karel en zijn zussen en aan de welvaart van de Nederlanden. Isabella van Oostenrijk, één van die zussen, werd op ...

Wanneer
maandag 17 december 2018

Samen Lezen

Kan lezen je leven veranderen? Wij geloven alvast van wel. Tweewekelijks brengen we mensen samen om te luisteren naar een nieuw verhaal. Bij Samen Lezen is iedereen welkom: mensen die niet (meer) lezen, mensen die enkel willen luisteren of gewoonweg willen genieten van het ‘voorlezen’ en het gezelschap van anderen. In samenwerking met dienst Ouderen Lochristi en Vormingplus Gent-Eeklo vzw.

Wanneer
Van 14 september 2018 tot 21 december 2018

"De Geschiedenis van de Kus!"

Markant Lochristi nodigt leden en geïnteresseerde niet-leden uit op 8 januari 2019 om 19u30 op de ludieke vertelling: "De Geschiedenis van de Kus!" door Ilse Landuyt. Daarop volgt de uitwisseling van wensen met onze nieuwjaarsreceptie.

Wanneer
dinsdag 8 januari 2019

Knoppenclub

Heb jij een vraag over het gebruik van de computer, je tablet, je gsm, …? In de Knoppenclub zoeken we samen een antwoord op digitale vragen. We starten eerst om 9u30 met een demo over een bepaald digitaal onderwerp. • 9 januari 2019: bloggen • 6 februari 2019: Google toepassingen • 13 maart 2019: Pinterest • 3 april 2019: online winkelen • 8 mei 2019: educatieve kinderapps De Knoppenclub is ...

Wanneer
Van 9 januari 2019 tot 8 mei 2019

Voorleesuurtje in de bib

Zin om in de bib te komen luisteren naar verhalen en te knutselen? Schrijf je dan in voor ons voorleesuurtje tot de maandag voorafgaand aan het voorleesuurtje. Data onder voorbehoud.

Wanneer
Van 19 september 2018 tot 26 juni 2019

Waardig ouder worden door Geert Polfliet

door Geert Polfliet, directeur Connecto woonzorgcentra Met de leeftijd groeit het besef van het belang om gezond te leven en gezond en waardig ouder te worden. Senioren en middenveldorganisaties kiezen dan ook resoluut voor bewegen, gezonde voeding, mindfulness,… Men vergeet echter dat ouder worden al start vanaf de geboorte, en de toestand van lichaam en geest zijn op elk moment het resultaat ...

Wanneer
maandag 14 januari 2019