Boek
Nederlands

Het grote De geit van dokter Sanders dierenvoorleesboek

Annie M.G. Schmidt (auteur), Sieb Posthuma (illustrator), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Het grote De geit van dokter Sanders dierenvoorleesboek
×
Het grote De geit van dokter Sanders dierenvoorleesboek Het grote De geit van dokter Sanders dierenvoorleesboek

Het grote De geit van dokter Sanders dierenvoorleesboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van verhalen, versjes en gedichten over dieren. Van Minoes en de beren van mevrouw Van Gelder tot de drie oude ottertjes en de geit van dokter Sanders. Voorlezen vanaf ca. 3 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Het grote De geit van dokter Sanders dierenvoorleesboek / Annie M. G. Schmidt ; met tek. van Sieb Posthuma, Noëlle Smit, Fiep Westendorp ... [et al.]
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Sieb Posthuma Noëlle Smit Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2015
172 p. : ill.
ISBN
9789045117799 (hardback)

Besprekingen

Een verzameling van bekende (Floddertje, Minoes etc.) en minder bekende (Rijst met krentenhond en De oude ottertjes) gedichtjes, liedjes, fragmenten van verhalen en versjes van Annie M.G. Schmidt. Ze gaan allemaal over dieren. Sommige zijn nog nooit in boekvorm verschenen zoals 'Pietagoras Pauw'. De illustraties zijn zowel van de originele illustratoren zoals Fiep Westerdorp en Carl Hollander, als ook van nieuwe illustratoren. Allemaal hebben ze gemeen, dat ze gedetailleerd en zowel in kleur als zwart-wit zijn, en prachtige bij de verhalen of gedichtjes passen. Een heerlijk voorleesboek, ondanks de soms wat gedateerde teksten, om heel lang en heel veel uit voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 3 t/m 8 jaar. Het boek is gemaakt ter ere van de Annie M.G. Schmidt week 2015.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties