Boek
Nederlands

Als Sint dat ziet ...

Bette Westera (auteur), Ann De Bode (illustrator)
Daar loopt een piet. Wat gaat hij doen? Waar gaat hij heen? Hij zet zijn schoen! Als Sint dat ziet... Versjes over Sint en Piet. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Als Sint dat ziet ...
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
27 p. : ill.
ISBN
9789048735860 (hardback)

Besprekingen

In dit boekje staan tien versjes voor beginnende lezers over Sinterklaas. De versjes zijn echte Bette Westera-kwaliteit: speels, grappig, goed van ritme en heel gevarieerd. Ze vertellen de belevenissen van Sint en Piet vanaf het moment dat ze uit Spanje vertrekken (Sint is ziek en wil thuisblijven, maar Piet zorgt ervoor dat hij weer beter wordt), totdat ze weer naar huis gaan. Tussendoor zit er een verstekeling in het ruim, zijn er cadeautjes zoek, krijgt Sint een nat pak op de boot, worden er schoentjes gevuld en cadeautjes bezorgd. Naast gedichten in coupletvorm en (deels) in spreekwolken, is er ook discussie tussen Sint en Piet in dialoog (bruikbaar voor duolezen), en tekst gevat in pictogrammen. Dit maakt de bundel ook in vorm heel gevarieerd. Illustrator Ann De Bode zet Sint neer als een kindfiguurtje en Piet als een roetpiet, en geeft haar illustraties veel warmte en sfeer mee. Superleuk is ook de interactie tussen tekst en beeld. Beginnende lezers in groep 3 hebben rond de sin…Lees verder

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties