Boek
Nederlands

Poëzie hardop : 35 columns met 95 gedichten van 65 dichters

Hans Hagen (auteur), Monique Hagen (auteur), Maartje Kuiper (illustrator)
+1
Poëzie hardop : 35 columns met 95 gedichten van 65 dichters
×
Poëzie hardop : 35 columns met 95 gedichten van 65 dichters Poëzie hardop : 35 columns met 95 gedichten van 65 dichters

Poëzie hardop : 35 columns met 95 gedichten van 65 dichters

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Combinatie van columns over het (voor)lezen van po͏̈ezie en gedichten van verschillende dichters.
Titel
Poëzie hardop : 35 columns met 95 gedichten van 65 dichters
Auteur
Hans Hagen 1955- Monique Hagen 1956-
Illustrator
Maartje Kuiper
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
128 p. : ill.
Aantekening
De columns in deze bundel zijn eerder verschenen in Het Parool
ISBN
9789045122885 (paperback)

Besprekingen

Handzame bundeling van 35 columns over (jeugd)poëzie, die de auteurs in de periode april 2017 tot april 2019 schreven in hun functie als kinderboekenambassadeurs. Zonder enige drammerigheid wordt in de met humor geschreven teksten overtuigend gewezen op het belang van lezen, in het bijzonder van poëzie. De vele aan de columns toegevoegde gedichten – maar liefst 95 van 65 verschillende dichters (o.a. Koos Meinderts, André Sollie, Ienne Biemans en Ingmar Heytze) – zijn met zorg gekozen. Ze bieden zowel kinderen als volwassenen veel (voor)leesplezier. Inspirerend zijn de tips die bij sommige gedichten worden gegeven. De bundel, die voorzien is van passende, soms subtiele illustraties, laat daarmee zien wat je aan poëzie kunt ontdekken, hoe gedichten kunnen troosten en uitdagen, hoe ze je op het verkeerde been kunnen zetten en op nieuwe gedachten kunnen brengen, hoe taal werkt in gedichten en wat je zelf met die taal kunt doen. En bovenal laat Poëzie Hardop zien, vooral ook door de speels…Lees verder

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek