Boek
Nederlands

Anna's vrolijke versjes

Kathleen Amant (auteur)

Anna's vrolijke versjes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar

Besprekingen

Groot, bijna vierkant prentenboek met vrolijke versjes rondom de dagelijkse belevenissen van peuter Anna, bekend uit de vele andere boeken die over Anna verschenen zijn. Per spread zijn telkens één tot vijf versjes afgedrukt met Anna in de hoofdrol. Onderwerpen die aan bod komen zijn: opstaan en naar bed gaan, op het potje, snoepen, school, een nieuw broertje en de seizoenen. Sommige korte versjes zijn ritmisch en aanstekelijk en nodigen uit om samen met het kind op te zeggen. Andere versjes, vooral de langere verhalende versjes, lopen stroef en ontberen puntigheid en originaliteit. Het lenteversje 'tik-tak-tok' slaat de plank volledig mis door zijn harteloosheid aan het slot: 'tik-tak-tok / kssjjjj / kippetje in de wok'. Ondanks de missers zal het boek voor moeders, peuterleidsters en kleuterleerkrachten zeker een dankbare bron zijn om uit te putten. De vrolijke platen in heldere kleuren met zwarte contouren zullen jonge kinderen zeker aanspreken. Ze zorgen bovendien voor een context…Lees verder

Anna's vrolijke versjes

In dit kleurrijke versjesboek staan versjes voor iedere gelegenheid. In deze versjes komen dagdagelijkse dingen aan bod die Anna leuk vindt: de klas, de school, de vriendjes, de seizoenen, spelletjes. Ook diertjes worden niet vergeten, verjaardagen en familie zeker niet. Vele gedichtjes zijn kort en eenvoudig, andere dan weer wat moeilijker. Er komt weinig actie of spanning aan te pas en de illustraties spreken voor zich. Een meegroeibundel voor kleuters van twee tot zes jaar, die in de kleuterklassen goed ontvangen zal worden. Want vooral het aanleren van versjes stimuleert het geheugen en de taalontwikkeling.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia