Boek
Nederlands

Handboek ridder : hoe word ik een echte

Meg Clibbon (auteur), Lucy Clibbon (illustrator)
+1
Handboek ridder : hoe word ik een echte
×
Handboek ridder : hoe word ik een echte Handboek ridder : hoe word ik een echte

Handboek ridder : hoe word ik een echte

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Verteld wordt wat je allemaal moet doen om een goede ridder te worden. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ridders
Titel
Handboek ridder : hoe word ik een echte / tekst Meg de Stoute ; tek. Lucy Leeuwenhart
Auteur
Meg Clibbon
Illustrator
Lucy Clibbon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Imagine you're a knight
Uitgever
Amsterdam: Luister, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
9789074892919

Besprekingen

Het Handboek prinses heeft een tegenhanger, die in de eerste plaats avontuurlijke jongens zal aanspreken, het Handboek ridder. Het zeer opvallende roze uit het prinsessenboek ontbreekt hier dan ook grotendeels en de zilveren glitterpen werd volledig achterwege gelaten. Hier overheersen eerder blauwe tinten, maar ook grijs en zwart duiken op. De bloemen, pareltjes en hartjes die welig tierden in het prinsessenboek duiken hier alleen nog op als de ridder in het gezelschap vertoeft van een schone jonkvrouw.

We krijgen een korte inleiding over het leven van ridders vroeger: over hun harnas dat wel 25 kilo kon wegen, over hun opleiding tot hoffelijke, beleefde edele mannen. We lezen aan welke 6 regels een echte ridder zich moet houden, hoe zijn uitrusting er precies moest uitzien en hoe hij zich kon verplaatsen, en we krijgen 8 instructieregels voor het kussen van een jonkvrouw. Al deze tips bestaan uit een gezonde mengeling van ernst en onzin! Maar toch worden ook moe…Lees verder
Ridders beleven altijd spannende avonturen, vechten met draken en mogen daarna met de prinses trouwen. Maar het leven van een ridder loopt niet altijd even soepel: draken werken niet altijd mee, het harnas is zwaar en je moet hoffelijk kunnen praten. Aan deze en nog veel meer kanten van het ridderschap wordt in dit kleurrijke boek op humoristische wijze aandacht besteed. De tekst oogt heel serieus met veel mooie/dure woorden die te maken hebben met het ridderschap, maar steeds is daar de grappige ondertoon die het geheel zeer luchtig houdt. De tekeningen lijken gemaakt door kleuters maar zijn niet alleen heel leuk; ze zijn ook zeer rijk versierd met krullen, stippen, sterren etc. Een aantrekkelijk uitgevoerd boek voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.