Besprekingen

Je hebt van die thrillerschrijvers op wie je bijna blind kunt vertrouwen: elk nieuw boek heeft eenzelfde herkenbare kwaliteit, die vanaf de eerste pagina meteen duidelijk is. Ze zijn eigenlijk niet in staat een slecht boek af te leveren. De clichés van het formuleboek worden vakkundig omzeild, ook als teruggegrepen wordt op dezelfde hoofdpersoon of locatie, de plot is het resultaat van intelligent denkwerk, en de sociaal-maatschappelijke en psychologische context van het verhaal biedt meer dan alleen de simpele oplossing van een moorddrama. Philip Kerr, Ken Bruen, Karin Slaughter, Henning Mankell, Dennis Lehane, Jo Nesbø, of Willem Asman, om slechts enkele auteurs te noemen die soms op verrassende wijze de bakens van het genre verzetten, kunnen wel eens met een iets minder boek voor de dag komen, maar dan nóg is dat altijd heel wat beter dan wat er gemiddeld op de thrillermarkt verschijnt.

Dat geldt ook voor Michael Connelly, de misdaadverslaggever van de Los Angeles Times<…Lees verder
LAPD-detective Harry Bosch en zijn jonge partner onderzoeken de moord op de Chinese eigenaar van een drankzaak in een gewelddadige wijk van Los Angeles. De sporen lijken al gauw te leiden naar een beruchte maffiabende (triade) uit Hong Kong. Maar dan wordt de zaak gecompliceerd: Bosch krijgt bericht dat zijn 13-jarige dochter Maddie, die met haar moeder in Hong Kong woont, wordt vermist. Is er een verband tussen deze twee zaken? De Chinese politie doet niet veel en Bosch vertrekt naar Hong Kong om in ‘een dag van 39 uur’ te proberen Maddie te vinden. Het verhaal speelt zich voor een flink gedeelte (het spannendste stuk) in Hong Kong af, daar moet Harry Bosch het in een voor hem vreemde stad opnemen tegen de Chinese maffia. Maar terug in Los Angeles wacht hem nog meer. Bijzonder spannende, goed geschreven thriller, de vijftiende in de Harry Bosch-serie, waarin Bosch’ privéleven een belangrijke rol speelt. Connelly is een van de topauteurs in het thriller noir genre. Normale druk.

Over Michael Connelly

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties