Boek
Nederlands

Kerst bij Muis

Pauline Baartmans (auteur), Leny van Grootel (medewerker)
Tien verhaaltjes over Muis en zijn knuffel Beer. Ze maken het huis gezellig, spelen in de sneeuw en vieren kerstfeest. Vierkant prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Kerst bij Muis / ontwerp & illustraties Pauline Baartmans ; tekst Pauline Baartmans in samenwerking met Leny van Grootel
Auteur
Pauline Baartmans
Medewerker
Leny van Grootel
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Uitgeverij Holland, © 2019
57 p. : ill.
ISBN
9789025114473 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboekje met gewatteerd omslag, met tien korte winterverhaaltjes over Muis en zijn knuffel Beer: van het vallen van de eerste sneeuw (sneeuwpop maken, sleeën) tot en met tevreden gaan slapen na een gezellig kerstfeest. De tekst op rijm, meestal twee regels per pagina, staat in of onder de paginagrote illustraties; de verhaaltjes tellen vier tot zes pagina’s. De fijne pentekeningen zijn ingekleurd met aquarel in zachte tinten, zonder al te veel details. Op de voorste schutbladen met losse tekeningetjes staat een zoekopdracht (ook op rijm) die het interactief voorlezen stimuleert. In dezelfde serie verschenen eerder ‘Thuis bij Muis’* (bekroond met een Sardes-Leespluim) en ‘Muis telt tot tien’**. De boekjes stralen warmte en geborgenheid uit en sluiten goed aan bij de belevingswereld van dreumesen en peuters. Aantrekkelijke uitgave voor peuters vanaf ca. 2 jaar.