Boek
Nederlands

De fijnste plek van de wereld

Petr Horáček (auteur), Jesse Goossens (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Haas woont in een fijn weiland met zijn dierenvrienden. Hij vraagt zich af of hun weiland de allermooiste plek van de wereld is. Zijn vrienden weten het zeker, maar Uil raadt Haas aan om dat zelf te gaan ontdekken. En dus gaat Haas op pad. Prentenboek met sfeervolle, intens gekleurde collages. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
De fijnste plek van de wereld
Auteur
Petr Horáček
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The best place in the world
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789047712060 (hardback)

Besprekingen

Haas woont in een weiland, samen met zijn vrienden. Zou dat weiland de mooiste plek van de wereld zijn? Bijna al zijn vrienden zeggen van wel, maar Uil raadt Haas aan om het zelf te gaan ontdekken. En dat doet Haas. Opnieuw een prachtig geïllustreerd prentenboek van de illustrator van onder andere ‘Moppereend’, verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2020. Dit boek is op dezelfde sfeervolle manier geïllustreerd: in krijt en verf en collagetechniek. De zoektocht van Haas leidt tot prachtige natuurprenten vol kleur en licht. De tekst is deze keer van Horáček zelf. In korte zinnen met veel dialoog ontrolt zich een eenvoudig verhaal over het zoeken naar wat belangrijk is. Haas komt uiteindelijk terug bij zijn eigen weiland. Daar zijn misschien niet de mooiste rivieren, bomen of bergen, maar hij vindt er zijn vrienden. Het fijnst wonen is het met vrienden om je heen. Vanaf ca. 4 jaar.

De fijnste plek van de wereld

In dit prachtige prentenboek is Haas op zoek naar de fijnste plek van de wereld. Terwijl hij met z'n konijnenvrienden op de top van de heuvel zit, twijfelt Haas aan deze plek. De konijnen zijn nochtans overtuigd van deze plek, want ze kunnen heerlijk rondrennen. Ook Beer is overtuigd van de plek want er zijn bijen en dan is er ook honing. De vogeltjes houden van deze plek omdat er bomen zijn. De eend vindt het heerlijk om in de rivier te zwemmen. Wanneer Haas het vraagt aan de wijze meneer Uil, stelt Uil hem voor om zelf te gaan kijken en de wereld te ontdekken. De volgende ochtend vertrekt Haas, op zoek naar de fijnste plek van de wereld. Hij ontdekt mooie plaatsen. Waar konijnen kunnen rondrennen, waar eenden heerlijk kunnen zwemmen, hij ontdekt hoge, vredige bergen waar vogels het naar hun zin zouden hebben ... Maar toch mist hij iets!Dit prachtige prentenboek is een schitterende combinatie van tekst en illustraties. De auteur schrijft en tekent zelf, en dat m…Lees verder