Boek
Nederlands

Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt

Romain Puértolas (auteur), Gertrud Maes (vertaler)
+1
Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt
×
Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt

Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt

Genre:

Providence Dupois ontmoet in een ziekenhuis in Marrakech de zevenjarige Zahera, die daar al sinds haar geboorte woont. Zahera is een wees en lijdt aan de ongeneeslijke taaislijmziekte. Tussen het meisje en de jonge vrouw groeit een onbreekbare band en als Providence weer vertrekt, belooft ze Zahera dat ze zal terugkomen om haar te adopteren en mee te nemen naar Parijs.

Providence is vast

Onderwerp
Moeders, Liefde, Adoptie
Titel
Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt
Auteur
Romain Puértolas
Vertaler
Gertrud Maes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La petite fille qui avait avalé un nuage grand comme la tour Eiffel
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
267 p.
ISBN
9789022574096 (paperback)

Over Romain Puértolas

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Averater

Romain Puértolas (Montpellier, 21 december 1975) is een Franse schrijver.

Levensloop

Romain Puértolas bezocht het Lycée Camille Vernet in Valence. Hij heeft een mastersgraad in de Spaanse literatuur en cultuur behaald in Grenoble en een mastersgraad in het Frans als tweede taal. Hij heeft in Brighton gestudeerd en sloot die studie af met een bachelorsgraad in de Engelse literatuur en cultuur. Hij bezit een diploma meteorologie, behaald bij Météo France.

Romain Puértolas is vele malen verhuisd. Hij woonde in drie landen: Frankrijk, Spanje, Engeland. Naast het Frans spreekt hij Spaans, Catalaans, Engels en Russisch.

Hij heeft gewerkt als diskjockey, componist, onderwijzer, tolk, steward, schoonmaker van gokautomaten, goochelaar en als luchtverkeersleider en piloot. Hij werkte als inspecteur bij het centraal bureau van de Franse grenspolitie. Hij was daar documentair-analist, gespecialiseerd in illegale immigratie en…Lees verder op Wikipedia