Boek
Nederlands

Maantje en het kerstfeest van de dieren

Sjoerd Kuyper (auteur), Sanne te Loo (illustrator)
+1
Maantje en het kerstfeest van de dieren
×
Maantje en het kerstfeest van de dieren Maantje en het kerstfeest van de dieren

Maantje en het kerstfeest van de dieren

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Maantje viert kerst met haar familie in Suriname en poes Ninnoc blijft in Nederland. Maantje bedenkt dat Ninnoc een feest geeft voor alle dieren uit de straat en uit het bos. Met illustraties in kleur. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Maantje en het kerstfeest van de dieren
Auteur
Sjoerd Kuyper
Illustrator
Sanne te Loo
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hoorn]: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, © 2022
118 p. : ill.
ISBN
9789089673947 (hardback)

Besprekingen

Een warm verhaal over familie, kerst, Suriname en een kat die een feest geeft. Maantje gaat naar Suriname met haar vader, moeder en oma. Ze gaan kerst vieren bij familie en het wordt het mooiste kerstfeest van de wereld. Er is maar één ding jammer: poes Ninnoc is twee weken alleen thuis, in Nederland. Maartje denkt dat Ninnoc een feest gaat geven voor alle dieren uit de straat en uit het bos. Ze vertelt aan haar familie wat Ninnoc allemaal doet op het feest. Het is allemaal verzonnen natuurlijk, maar dan komen ze thuis en vinden ze een witte veer op de vloer voor de kachel. In vriendelijke, lichtvoetige stijl geschreven. Met tekeningen in kleur. Sjoerd Kuyper (Amsterdam, 1952) is een alom bekende schrijver, scenarioschrijver, jeugdauteur en officier (o.a.). Hij schreef meer dan vijftig boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Jenny Smelik-IBBY-prijs, de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur en de Theo Thijssen-prij…Lees verder

Over Sjoerd Kuyper

Sjoerd (Frans) Kuyper (Amsterdam, 6 maart 1952) is een Nederlands schrijver. Hoewel hij ook schrijft voor volwassenen, is Kuyper vooral bekend geworden door zijn werk voor kinderen. Hij beperkt zich daarbij niet tot boeken hij schrijft ook scenario’s, musicals, gedichten, brieven en liedjes. Zijn werk kenmerkt zich, niet alleen door een grote verbeeldingskracht en door het poëtische taalgebruik, maar ook door een grote sociale betrokkenheid. Voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2012 de Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Volgens de jury verzoent Kuyper in zijn boeken leesbaarheid met diepgang; ‘Hij kan moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje’ Zijn vakmanschap laat Kuyper, volgens Joke Linders, recensent kinder- en jeugdliteratuur, ook zien door een geraffineerd en zuiver kindperspectief.

Zeer succesvol waren de boeken over de kleuter Ro…Lees verder op Wikipedia

Suggesties