Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

fundels in de zomer

Kinderen leren spelenderwijs met Fundels. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. Maak je keuze in de collectie en ontleen.

Lees gratis digitale kranten met het Gopress Archief

Gopress

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress Archief!
Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten op bibliotheek.be/krantenarchief. Je hebt enkel een mijn.bibliotheek-profiel nodig. Deze is gratis en het aanmaken gebeurt op onze catalogus lochristi.bibliotheek.be.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.